Borsalarda G7 Toplantılarının Etkisi

Son zamanlarda herkesin dilinde borsalarda G7 toplantılarının etkisi konuşulan konular arasında yer alıyor. Şu sıralar herkes bu konuyu konuşuyor. Bu anlamda herkes bu konu hakkındaki en son haberleri ve gelişmeleri merak ediyor. Biz de sizin için bu tür konuları araştırarak bu konu hakkında her bilgiyi topladık. Siz de eğer bu konu hakkında bilgi almak istiyorsanız yazımızın geri kalanını da okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Borsalarda Son Zamanlarda Neler Yaşandı?

Avrupa, ABD ve Asya borsaları G7 toplantıları neticesinde ortaya konacak sonuçlara odaklandı ve hisse senedi piyasalarında dalgalı seyir gözüküyor. Avrupa hisse senedi piyasaları Almanya’dan gelen ihracat istatistikleri, firma karları ve G7 devletlerinin maliye bakanlarının bir araya toplanacak olması sebebi ile artış yaşadı.

Son Zamanlardaki Borsa Haberleri Nasıl?

Avrupa hisse senedi piyasasının göstergesi olan Stoxx Europe 600 Endeksi haftanın son işlem saatinde son 5 senenin en yüksek düzeylerini kaydederken, S&P 500 Endeksi vadeli kontrat işlemleri ise % 0,1 oranında artış gösterdi. Japon Yeni ise Dolar karşısında önemli bir seviye olan 100 seviyesinin de üstüne çıktı.

Almanya ve Japonya’da Son Durum Nasıl?

Almanya ihracat istatistikleri Mart ayına nazaran % 0,5 oranında artış göstermesi ile Avrupa hisse senedi piyasasına yönünü artıya çevirdi. Dün Birleşik Krallık’ta bir araya gelen G7 merkez bankası başkanları ve maliye bakanları arasında ana konulardan biri gene kur savaşları şeklinde gösteriliyor. Japon Yeni’nde gözlenen kötü durumun kur savaşlarına sebep olabileceği hisse senedi piyasalarında konuşulan konular arasında yer alıyor.

Borsalarda G7 Toplantılarının EtkisiPin
Borsalarda G7 Toplantılarının Etkisi

Borsalar Hakkında Son Gelişmeler Neler?

Borsa Haberleri artan hisse senedi piyasalarında meydana gelen azalışları tartışıyor. Japon Yeni son 4 senenin en düşük düzeylerine inmesi neticesinde ihracatçı firmalar için tehdit oluşturabileceği fikri, gelişen piyasa hisse senedi türlerinin değerlerinin azalmasına neden oldu. Son üç haftanın en kritik düşüşü oldu ve gelişen piyasa devletlerinin para birimleri değer kayıpları yaşadı.

Bilindiği üzere borsanın tanımında arz ve talep dengesinin fiyatları oluşturmasından bahsedilir ve arz – talep dengelerinde oluşan firma etkileri borsalara hemen yansır.

Devletlerden gelen makroekonomik istatistikler ve şirket karları gibi pek çok etken arz ve talep üzerinde etki gösterir. Hisse senedi piyasalarında şu sıraları etkilerinin sık olarak görüldüğü ise hisse senetlerinin dalgalanan fiyatlarından kavramak oldukça mümkün. Avrupa hisse senetleri firma karlarının ve Almanya’dan gelen pozitif verilerin etkileri ile beraber yükseliş yaşıyor. Buna ek olarak geçtiğimiz hafta Amerika’dan gelen tarım dışı istihdam istatistiklerin beklentilerin üstünde olumlu şekilde gelmesi ve azalan işsizlik oranının yaratmış olduğu etkiler de Avrupa hisse senedi piyasalarını da olumlu yönde etkilemiş görünüyor.

New York Borsasında Neler Yaşandı?

New York Borsası da firma karları ve teşvik dedikodularının desteği ile üçüncü haftasını artışla kapadı. Standard & Poor’s 500 % 1,2 kadarlık kazançla 1,633.70 puana çıkarak haftayı kapattı ve bu seneki kazançlarını % 15’e düzeylerine kadar çıkartmış oldu.

ABD’de beklentilerin üstünde gelen firma karları ve makroekonomik istatistikleri sonrasında ekonominin düzelme belirtileri Dolar’ın güç kazanmasına sebep oldu. Dolar’da oluşan artışlar ise petrol ve altın piyasalarını kötü etkiledi. Dolar üstünden işlem gören farklı emtia ürünlerinde de değer kayıpları gözlendi.

Bu anlamda borsalarda oldukça karışık bir seyir izlendiği görmek mümkün. Bu anlamda borsaları daha iyi takip ederek kazanç elde etmek mümkün ve bunun için piyasaları iyi izlemek gerekiyor.

Yorum yapın